Svježe vijesti:

Dva ministra Vlade TK podnineli ostavkeSBB–ovi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona  Edin Buševac i Elvir Rožnjaković podnijeli su ostavke na ministarske funkcije. U obrazloženju su naveli da žele poštovati novu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona (SDP, PDA, SBB, Naša stranka)  od 18 poslanika. 


˝Skupština Tuzlanskog kantona, kao najviši zakonodavni organ na kantonalnom nivou, je organ koji većinom glasova imenuje i razrješava Vladu i ministr u sastavu Vlade. U skladu s tim, većinom glasova smo izabrani, a zadnjeg dana prethodne godine smo većinom glasova razriješeni sa svojih pozicija u Vladi Tuzlanskog kantona. Naša je dužnost poštovati, prije svega, volju građana Tuzlanskog kantona, a nju reprezentira većina od najmanje 18 zastupnika i zastupnica u Skupštini˝, naveli su, između ostalog, u obrazloženju ostavke. 


Podsjećamo, nova većina u Skupštini TK smijenila je Vladu TK, a odluka nije provedena jer dio rukovodstva Skupštine TK istu ne priznaje. Novonastala situacija je rezultirala političkom blokadom u Tuzlanskom kantonu. 


(TIP/Foto: RTV Slon)