Svježe vijesti:

UPOZORENJE: Njemačka policija deportuje državljane BiH koji krenu na put


Zvanično turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Ambasade Njemačke.

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža ukazao je danas na mnoštvo slučajeva da njemačka policija otkrije i deportira državljane BiH koji su krenuli na put kao u vrijeme prije koronavirusa, te savjetovao da se o putovanju prvo informiraju u Ambasadi Njemačke.

- Zvanično turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Ambasade Njemačke. Oni su relevantni da vam daju odgovore ko i na kakav način može putovati u Njemačku - napisao je Kaluža na "Twitteru".

1/2 Do sada smo imali bezbroj slučajeva gdje policija u SR Njemačkoj otkrije naše državljane koji su krenuli na put kao da je vrijeme prije korone (ono naše app). Onda ih privedu i deportuju, a onda se ljute na nas što im ne možemo pomoći, kažu imamo nekakvo garantno pismo itd.

Prema njegovim riječima, samovoljne procjene na osnovu komšijskih informacija mogu samo da naprave problem.

- Do sada smo imali bezbroj slučajeva da policija u Njemačkoj otkrije naše državljane koji su krenuli na put kao da je vrijeme prije korone. Onda ih privedu, deportuju, pa se ljute na nas što im ne možemo pomoći. Kažu imamo nekakvo garantno pismo, itd. - pojasnio je Kaluža.


https://twitter.com/LucianoKaluza/status/1333073117405712387

Izvor : Avaz.ba