Svježe vijesti:

Teroristički napad u BečuU Beču se večeras dogodio teroristički napad, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Austrije, u kojem prema prvim izvještajima ima nekoliko mrtvih i ranjenih osoba. U glavnom gradu Austrije vlada opsadno stanje.

"To je bio teroristički napad. Ostanite kod kuće", rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer.


On je kazao da se još ne može sa sigurnošću reći koliko je tačno osoba izvelo teroristički napad te da je napad još u toku, kao i antiteroristička akcija u koju su uključene i specijalne jedinice Cobra i WEGA.
Napadači su koristili puške, a austrijski mediji javljaju da je sedam osoba stradalo. Lokalni novinari javljaju da je policija pronašla četvoricu napadača koji su se predali.


Građani su upozoreni da izbjegavaju centar grada i ako je moguće ne izlaze na ulicu. Jake policijske snage blokirale su centar u potrazi za svim napadačima.


Jedan od muškaraca koji je pucao na policiju je ubijen, a mediji javljaju da je jedan od njih aktivirao eksplozivni prsluk. Pojavljuju se i informacije da su napadači uzeli i taoce, međutim to policija nije potvrdila.


Austrijska policija je na ulicu izvela antiterorističku jedinicu i u gradu vlada pravo opsadno stanje.


Policija je na Twitteru poručila građanima da ne objavljuju fotografije i videosnimke jer to ugrožava akciju koju trenutno izvode u potrazi za svim napadačima.


Specijalne policijske jedinice provjeravaju brojne objekte i ulice.


klix.ba