Svježe vijesti:

Danas zasjeda Kolegij SDA, šta će biti Denisom Zvizdićem?


Ova sjednica, za razliku od prethodnih, dolazi u trenutku kada SDA potresa žestok unutarstranački sukob

U Centrali SDA u Sarajevu danas je zakazana redovna sjednica Kolegija ove stranke. Na dnevom redu je aktuelna politička situacija, ali i rzultati Lokalnih izbora.

Ova sjednica, za razliku od prethodnih, dolazi u trenutku kada SDA potresa žestok unutarstranački sukob između lidera stranke Bakira Izetbegovića i potpredsjednika Denisa Zvizdića. Razlog je debakl ove stranke na Lokalnim izborima.

Naime, nakon što je Zvizdić za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uvjetovan ostavkama pojedinaca, zbog kojih je SDA doživjela brutalan poraz u na izborima, prije svega Izetbegović mu je odgovorio da ne prihvata ultimatume i da će tek sada Zvidić upoznati njegovo pravo  lice. U sve se umiješala i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, ali i KO SDA Sarajevo, optuživši Zvizdića za neistine.

Međutim, Zvizdić ih je demantirao na društvenim mrežama.

O rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa KCUS-a, kazao je između ostalog Zvizdić


Pitanje je sada, šta će biti s Zvizdićem i hoće li uopće prisustvovati sjednici Kolegija.

Pojedinci su zatražili njegovo isključenje iz stranke. No, njega je na poziciju potredsjednika izabrao Kongres, među 20 kandidata.