Svježe vijesti:

Bio je to poljubac smrti: Dan kasnije Nadira Salkić (28) nađena je mrtva, izmasakrirana, tijelo bačeno u obližnje jezero…

 


Istražitelji iz Frankfurta užurbano rade sklapanju slagalice strave u slučaju ubistva Nadire Salkić (28), mlade majke iz Bosne i Hercegovine, koju je, prema sadašnjim sumnjama, svirepo ubio njen suprug Nermin (34).

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, a što je javnosti dostupno, Nadira je pronađena sa masivnom povredom glave, odnosno puknutom lobanjom, u jezercetu u naselju Rodgao u Ofenbahu kod Frakfurta. Samo dan prije ubistva mlade žene koja je porijeklom iz sela Huskići kod Lukavca, njen suprug je objavio fotografiju na društvenim mrežama na kojoj je zabilježen poljubac između njih dvoje. No, prema svemu sudeći bio je to poljubac smrti, a tijelo Nadire nađeno je dan kasnije u vodi.

Suprug je prijavio policiji njen nestanak, a tokom saslušanja njegova priča se isljednicima učinila kao nevjerovatna. On je, kako saznaje Avaz od Bosanaca koji žive u Ofenbahu, kazao policajcima da mu nisu poznati razlozi zašto je napustila dom.

Naime, kada su policajci saslušali komšije, otkrili su da je par imao problema u braku, a u tome se i krio motiv ubistva. Nadira je, kako je otkriveno, prijetila da će se razvesti od Nermina, a što on nije mogao podnijeti. Obdukcijom je utvrđeno da je nesretna žena udarena tupim predmetom u glavu uslijed čega je nastupila smrt.

Nermin je Nadiru navodno usmrtio u njihovom stanu, nakon čega ju je prevezao do jezera gdje je ostavio njeno tijelo. Par ima dvoje djece, za koju je brigu preuzela komšinica. Policija sedmogodišnjeg dječaka i dvogodišnju djevojčicu obilazi svakodnevno i donosi im sve što im je potrebno.  Nadira u BiH ima roditelje i brata koji će preuzeti brigu o djeci.


(TIP/Izvor: Avaz)