Svježe vijesti:

Takmičari Džudo kluba Lukavac osvojili tri medalje na prvenstvu u Istočnom SarajevuU Istočnom Sarajevu 17.10.2020.godine je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe seniore/seniorke (U23), kadete/kadetkinje i mlađe pionire/pionirke. 


Takmičari džk “Lukavac” su osvojili tri medalje: dvije zlatne i jednu srebrenu.


🥇 Zlatne medalje su osvojili:

• AJLA MUJIĆ u kategoriji kadetkinja +70kg. Ajla je nastavila kontinuitet odličnih rezultata, nakon osvajanja titula državne prvakinje u konkurenciji mlađih pionira, starijih pionira, bronze na Balkanskom prvenstvu za starije pionirke, sada kao prva godina kadetkinja osvojila je prvo mjesto na Prvenstu BiH i time ostvarila pravo nastupa na Evropskom prvenstvu za kadete koje se treba održati u Rigi (Latvija) krajem novembra. 


• DENIS KADRIĆ je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađi dječaci -60kg. Denis je jedan od najperspektivnijih pionira našeg kluba od koga se i u narednom periodu očekuju dobri rezultati.


🥈 Srebrenu medalju je osvojio AHMED KASUMOVIĆ u kategoriji kadeta -81kg. Ahmed je osvojio prvo mjesto na prvenstvu Federacije BiH dvije sedmice ranije, a nijanse su odlučivale o prvaku BiH. 


Nadomak medalje su ostali: SARA BEGIĆ u kategoriji ml.pionirki -44kg i VEDAD ODOBAŠIĆ u kategoriji ml.pionira -50kg. 


Čestitamo našim takmičarima i želimo im puno uspjeha na narednim takmičenjima.