Svježe vijesti:

HALILAGIĆ ODGOVORIO DELIĆU - " PAPIR, DUGOVI I GUŽVANJE NERVOZNIH TUZLAKA"


Irfan Haligalić kandidat za načelnika općine Lukavac (SDA) na svojoj facebook stranici odgovorio je na prozivke aktuelnog načelnika.

Tekst prenosimo bez izmjena:

"U životu sam naučio igrati pošteno.

U fudbalu/nogometu isto tako.

Nekada ipak u utakmicu uđete opušteno, računajući da će protivnik igrati po principima ferpleja, pa neka bolji pobijedi. A onda na poluvremenu shvatite da valja obući "kramponke", staviti kostobrane i "udariti u kost", jer je suparnička ekipa bezobrazna, lakta se, udara po zglobovima i vuče za dres, a od fudbalskog znanja praktikuju samo simuliranje.

Već neko vrijeme unazad mi je je posvećeno nekoliko tekstova u kojem se pokušava skrnaviti ono što čitav život jesam, poistovijetiti za kriminalnom, pljačkom, dugovima i čemu sve ne. Namjerno me se, iz straha od poraza koji se približava, pokušava uvući u negativnu kampanju rasprave, polemike, optužbe koja nas nigdje ne vodi i koju zaista nemam voditi. Ali neću ni šutjeti.

Zgužvani papir i znanje?

Papir sam zgužvao jer sam ga dobio od osobe koja je plaćena sredstvima građana naše općine da se brine i poduzme mjere u ime Općine Lukavac da JP RAD bude stabilno preduzeće, umjesto čega smo dobili opstrukciju, pokušaj gašenja i formiranja paralelnih firmi.

Zgužvao sam papir zato što je nedavno potpisan protokol/reprogram za sanaciju tog duga sa Poreznom upravom i isti će se izmiriti u ratama.

U silnoj (ne)brizi za komunalnim preduzećem, zaboravio je dotični šta je njegov posao pa je "zaboravljeno" i propušteno utuženje enormnih potraživanja Općine Lukavac.

Dug za poreze Komunalnog će se izmiriti u ratama. Za neutužena i time propala potraživanja u višemilionskom iznosu najodgovornija osoba Općine Lukavac će morati biti pitana i nikakav pokušaj prebacivanja na druge te odgovornosti neće pomoći.

Cifra i dug zgužvanog papira će biti isplaćeni, a za ove propale milione je Općina Lukavac oštećena. Zato je zgužvani papir nebitan, a papire i dokumente koji mi donesemo u naredne debate za ovo, ali i mnoge druge aferime, preporučujemo da se zadrže, Tužilaštva radi.

Smirenost?

Kamere su dobro zabilježile, a i gledaoci su jasno vidjeli crvenilo u licu i tapkanje nervoznih nogu.

Mladost?

Ne sumnjam da bi dotični mijenjali sve pa i mandate koje ganjaju, a koje neće dobiti za moju tridesettreću godinu.

Samo ja mogu dobiti i imati ću oboje.

I na kraju, tutorstvo, pijunstvo, produžene ruke?

Irfan Halilagić da je to htio biti u životu, puno bi bolje prošao, vjerovatno i materijalizovao štošta, pa bi za ovih 10 godina bio neki vijećnik, direktorčić ili bih uhljebio kojeg člana uže ili šire porodice. Nisam. Tačka. To su obični članovi stranke prepoznali i dali mi povjerenje da budem predsjednik SDA, a tek kao načelniku Općine izabranog od svojih sugrađana mi ne pada na pamet da budem to što mi neko, u nedostatku bilo čega drugoga, želi spočitati.

Ovo je tek vrh ledenog brijega.

U drugom poluvremenu, gužvanje tek treba da krene."