Svježe vijesti:

Apel strankama: Odreknite se jednog bilborda i UKC-u Tuzla kupite ultrazvučni aparat


Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH uputilo je putem Facebooka apel svim političkim strankama da im pomognu tako što će dio novca od predizborne kampanje donirati njima.

“Pozivamo sve političke partije u FBiH da pomognu i odvoje dio novca namijenjenog predizbornoj kampanji kako bi ljekarima internog odjela UKC-a Tuzla osigurali pristojan ultrazvučni aparat. Samo jedan bilbord manje (prosječna cijena blizu 600 KM) u svakom gradu Federacije BiH dovoljan je da se prikupi 35.000 KM koliko je potrebno za ovaj aparat”, navodi se u apelu.

Udruženje ističe da je ultrazvučni aparat važan za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja nekome može spasiti život, prenosi Klix.ba.

“Ko zna, možda baš meni ili tebi sutra ili za nekoiko mjeseci zatreba ultrazvzučni pregled u UKC-u Tuzla. Svim strankama/partijama koje uplate donaciju, javno ćemo se zahvaliti na ovoj Facebook stranici i to 13. novembra 2020., prije same izborne šutnje”, poručili su.

❗️POZIVAMO SVE POLITIČKE STRANKE/PARTIJE U F BIH❗️ da pomognu i odvoje dio novca namjenjenog predizbornoj kampanji kako...

Posted by Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH on Utorak, 20. Oktobar 2020.