Svježe vijesti:

Rekordan broj registrovanih iz dijaspore za lokalne izborePrema podacima Ministarstva vanjskih poslova BiH rekordan je broj prijavljenih za glasanje iz inostranstva na predstojećim izborima. Više od 100.000 građana se prijavilo i imat će pravo glasa u novembru.

“Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se zahvaljuje svim bh. građanima izvan domovine, koji su iskoristili svoje demokratsko pravo, i do ponoći 1. septembra se registrovali za glasanje na Lokalnim izborima 15. novembra 2020. godine. Rekordan broj prijavljenih, koji prema posljednjim informacijama iznosi preko 100.000 pristiglih neobrađenih prijava, pokazuje sve veću odgovornost bh. građana prema domovini, ali i njihovu želju da svojim učešćem u demokratskim procesima kreiraju budućnost lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, navode iz ministarstva.

Ove godine je prvi put formiran Tim za podršku provedbi Lokalnih izbora, koji je imao za cilj da svakodnevno bude na usluzi bh. građanima, a u cilju registriranja iz inostranstva na predstojeće Lokalne izbore.

Dijaspora je ovako još jednom pokazala odgovornost i osjećaj za ozbiljnost kada su u pitanju politički procesi u Bosni i Hercegovini.


RTV LUKAVAC