Svježe vijesti:

Posjetite promociju knjige "Otkrit ću ti tajnu" lukavačke autorice Selme MehanovićU srijedu 16.9.2020. godine u prostorijama JU Biblioteka Lukavac održat će se promocija knjige "Otkrit ću ti tajnu" mlade lukavčanke autorice Selme Mehanović sa početkom u 18:00 sati.

"Knjiga "Otkrit ću ti tajnu" je zbirka poezije u kojoj pretežno preovladava ljubavna tematika.Također protežu se i note rodoljubive,životne i čak psihološke tematike.Zbirka je podijeljena u dva dijela.U prvom dijelu su pjesme sa nazivima,a u drugom bez,tako da je ostavljena sloboda čitaocima da puste mašti na volju i da sami daju nazive pjesmama.Pjesme su poredane hronološki onako kako su i nastajale u vremenskom periodu od 4 godine.Obiluje osjećanjima zaljubljenog ženskog srca,unutrašnjim previranjima,nemirima,borbama sa kojima se mnogi od nas suočavaju u nekom periodu svog života.Kako i sam naziv kaze knjiga otkriva tajnu jedne ljubavne priče zasnovane na platonskoj ljubavi.Emotivne duše i zaljubljena srca naći će u ovoj zbirci mnogo stihova koji će ih osvojiti i naučiti kako je to voljeti,a ne biti voljen." kaže mlada autorica.

Knjiga "Otkrit ću ti tajnu" objavljena je u Slavnonskom brodu preko udruge Aldo 2016. godine.

Selma Mehanović je rođena 27.aprila 1998. godine u Tuzli. Osnovnu školu je pohađala u Turiji kod Lukavca, a srednju medicinsku školu je završila u Tuzli. Trenutno je studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Knjiga se može kupiti na promociji po cijeni od 15 KM.

Amar Memić