Svježe vijesti:

Održana promocija knjige "Otkrit ću ti tajnu" Selme Mehanović u LukavcuJučer sa početkom u 18 sati održana je promocija zbirke pjesama "Otkrit ću ti tajnu" mlade lukavačke autorice Selme Mehanović u JU Biblioteka Lukavac.

Na događaju je prisustvovala mnogobrojna publika koja je pružila veliku podršku mladoj autorici od koje očekujemo još mnogo dijela. 

"Kao autor i domaćin promocije želim istaći da mi je bila velika čast i zadovoljstvo održati promociju u mom gradu Lukavcu u prepunoj sali JU Javne biblioteke Lukavac.Na moje veliko iznenađenje s obzirom na cijelu situaciju u kojoj se nalazimo odziv publike je bio odličan,veliki broj gostiju koji su došli da me podrže i uživaju u lijepoj riječi.Promocija je bila izrazito kvalitetna zahvaljujući sudionicima koji su priredili divan program.Veliko hvala svima koji su izdvojili vrijeme da dođu na promociju,a također veliko hvala sudionicima, nakladničkoj kući Das Wort, JU Javnoj biblioteci Lukavac i Općini Lukavac." kaže Selma Mehanović, autorica knjige.

"Knjiga "Otkrit ću ti tajnu" je zbirka poezije u kojoj pretežno preovladava ljubavna tematika.Također protežu se i note rodoljubive,životne i čak psihološke tematike.Zbirka je podijeljena u dva dijela.U prvom dijelu su pjesme sa nazivima,a u drugom bez,tako da je ostavljena sloboda čitaocima da puste mašti na volju i da sami daju nazive pjesmama.Pjesme su poredane hronološki onako kako su i nastajale u vremenskom periodu od 4 godine.Obiluje osjećanjima zaljubljenog ženskog srca,unutrašnjim previranjima,nemirima,borbama sa kojima se mnogi od nas suočavaju u nekom periodu svog života.Kako i sam naziv kaze knjiga otkriva tajnu jedne ljubavne priče zasnovane na platonskoj ljubavi.Emotivne duše i zaljubljena srca naći će u ovoj zbirci mnogo stihova koji će ih osvojiti i naučiti kako je to voljeti,a ne biti voljen." kaže autorica.

Selma Mehanović je rođena 27.aprila 1998. godine u Tuzli. Osnovnu školu je pohađala u Turiji kod Lukavca, a srednju medicinsku školu je završila u Tuzli. Trenutno je studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Voditelj promocije-Mihad Sakić,prof. promotor i moderator (Lukavac)

Predstavnik JU Javna biblioteka Lukavac- Minela Ćosić, direktorica (Lukavac)

Predstavljači: 
Merima Glotić-Delić, dipl. pravnik, književnica,urednica pri nakladničkoj kući Das Wort (Srebrenik)
Ilija Matić, glavni urednik pri nakladničkoj kući Das Wort (Županja)

Čitači: 
Melisa Brkić (Kalesija)
Melisa Osmanović (Kalesija)
Merisa Zukanović (Tuzla)
Fahreta Džanić (Lukavac)

Muzika: 
Adna Bećirović (Tuzla)
Tarik Sakić ( Lukavac)

Amar Memić