Svježe vijesti:

Na Tuzlanskom kantonu zaraženo devet učenika i pet profesora

U Tuzlanskom kantonu koronavirusom zarazilo se 9 učenika koji pohađaju osnovnu školu, a zaraženo je i 5 profesora. Ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić ističe da nema razloga za paniku.

Podsjećamo, zbog pandemije koronavirusa organizacija nastave u osnovnim i srednjim školama organizovana je u grupama. Budući da se radi o izolovanim slučajevima, nema potrebe za izolacijom čitave grupe. Zaraženi ne dolaze samo iz škola na području Tuzle, nego i iz drugih općina i gradova sa ovog područja.

– Zaraženi profesori i djeca su već bili van nastave usljed pojave prvih simptoma, tako da nema potrebe za postupanjem po određenom protokolu u slučaju zaraze koronavirusom u školama. Škole u kojima su potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom odmah su kontaktirale higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja tako da je situacija pod kontrolom i nema mjesta panici, riječi su resorne ministrice Brašnjić.

Nastava u tim školama, ali i u ostalim na području Tuzlanskog kantona će se i dalje obavljati po utvrđenom protokolu, u grupama.

RTV Lukavac