Svježe vijesti:

STRAVA I UŽAS: Ubili pse, ODERALI im kožu i ostavili ispred zgrade Općine Lukavac


Mnogo slučajeva nasilja nad životinjama smo do danas objavili, ali ovako stravičan i nerealan prizor koji je fotografisao naš čitatelj ne pamtimo da jesmo i nadamo se da više nikada nećemo.

Nepoznata osoba ili više njih ubile su tri ili više pasa, oderali im kožu, koju su kasnije nakačenu na žicu ostavili ispred zgrade Općine, tačnije pored auta Općinske inspekcije, nedaleko i od zgrade Policijske uprave.

–Sve se pitam u kakvoj to državi živimo, odnosno kakvi smo to NEljudi. Po meni ovo ne liči na ovčju vunu, ovo je pseće krzno. I to ima ih minimalno 3, naslagano na jednu žicu i “istovareno” pored Opštine. Zanima me kako to niko ne vidi i zanima me šta je to u glavi ovih ljudi koji čine ovakve stvari. Ako si već ubio ili šta već, odvuci to i spali ili odloži negdje drugo. Nemam riječi na to sve, ne mogu nikako da opravdam, napisao je naš čitatelj.


Izvor/foto: SodaLive.ba

------------------------------------------------------------------

Kako saznajemo nakon naše druge reakcije ali i reakcije građana kako već 15-tak sati ostatci životinja nisu uklonjeni s parkinga pored zgrade Općine Lukavac uslijedila je reakcija nadležnih organa.

Ekipa Vartogasne jedinice Lukavac uklonila je ostatke životinjskih kožica dok su pripadnici policijskih organa ustanovili da se navodno ne radi o psećim nego o jagnjećoj kožici.

Cijeli slučaj neodgovornosti pojedinca prijavljen je Tužilaštvu izjavio je načelnik općine Lukavac Edin Delić, te dodao ako istraga dovede do počinioca kako smatra da trebaju biti primjerno kažnjeni.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitateljima ako smo prenijeli pogrešne informacije sa SodaLive.ba portala pod nazivom
STRAVA I UŽAS: Ubili pse, ODERALI im kožu i ostavili ispred zgrade Općine. Da je moglo doći do greške i o kojoj vrsti životinje se radi prosudite sami.