Svježe vijesti:

STANJE U OPĆINI LUKAVAC: ULOGA PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U PRUŽANJU JEDNAKIH ŽIVOTNIH ŠANSI


Fondacija Friedrich Ebert Stiftung i Forum lijeve inicijative vas pozivaju na online diskusiju na temu Uloga predškolskog odgoja i obrazovanja u pružanju jednakih životnih šansi. Diskusija će se održati u srijedu, 12. augusta 2020. godine, u periodu od 18:00 do 19:30 sati, putem Zoom platforme.

Molimo vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do 11. augusta 2020. godine, do 16 h, na mail: info@fli.ba kako bismo vam mogli poslati Zoom pristupne podatke. 

Koji je značaj predškolskog obrazovanja i odgoja za djecu, za porodice, ali i društvo u cjelini? Koji je obuhvat djece vrtićkim obrazovanjem i odgojem u BiH i kako stojimo u odnosu na EU? Kakav je odnos cijena vrtića i prosječnih mjesečnih primanja u BIH? 

Traganje za mogućim odgovorima na ova pitanja dovelo je do provedbe istraživanja “Uloga predškolskog odgoja i obrazovanja u pružanju jednakih životnih šansi”. 

Cilj je potaknuti javnu debatu o ovom važnom pitanju i dati doprinos iznalaženju rješenja za uključivanje što većeg broja djece u vrtiće. Dostupnost i priuštivost vrtića su ključni preduslovi za stvaranje jednakih životnih šansi za djecu, kao i važna pretpostavka za usklađivanje privatnog i profesionalnog života.

Očekujemo vas!

Dodajte opis