Svježe vijesti:

Sa 18.000KM kažnjeno šest objekata u Sarajevu zbog nepoštivanja propisanih mijera

Foto: Radio Sarajevo


Zbog brzog širenja zaraze pretpostavlja se da su krivi mladi ljudi i ugostiteljski objekti kao mjesta na kojima se zaraza najlakše širi, stoga inspekcije nadziru objekte i kažnjavaju zbog ne poštovanja propisanih mijera, pa je u Sarajevu sinoć kažnjeno šest ugostiteljskih objekata sa 18.000 KM, prema riječima Vildane Brdarić.

 Sinoć u glavnom bh. gradu utvrđeno je nepoštivanje socijalne distance, nenošenje ili nepravilno nošenje maski, nepoštivanje radnog vremena, te je inspekcija u Sarajevu zbog nepoštivanja epidemioloških mjera kaznila 6 ugostiteljskih objekata s 18.000 maraka, kazala je za N1 Vildana Brdarić, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo

"U nadzorima koji su bili obuhvaćeno 11 ugostiteljskih objekata na području Općina Stari Grad i Općina Centar, sankcionisano je 6 ugositeljskih objekata sa novčanom kaznom od 18 hiljada maraka, te im je izrečeno 10 prekršajnih naloga. Razlog je bio nepoštivanje socijalne distance, nenošenje ili nepravilno nošenje maski, te nevršenje obavezne dezinfekcije prostora, dok nepoštivanje radnog vremena iza 23 sata nije utvrđeno", navela je Brdarić.