Svježe vijesti:

PONOVNO RUŠENJE TEZGI U LUKAVCU


U vremenu pandemije kada se svi grčevito bore da sačuvaju radnamjesta i obezbijede egzistenciju građana, na općini Lukavac ponovo se ruše tezge lukavačkih malih poduzetnika koji prodaju voće i povrće, mliječne proizvode i svakodnevne prehrambene potrepštine kako bi prehranili svoje porodice i bili na usluzi građanima.

Općina Lukavac je zbog problema u saobraćaju, smanjene sigurnosti, nepravilnog parkiranja i konstantne gužve na ovoj lokaciji naredila da se improvizovani štandovi premjeste u krug gradske pijace, a svim prodavačima Općina će subvencionirati naknadu za zauzimanje prodajnih mjesta. Istaknuto je na SodaLive.ba

Služba za privredu loklani razvoj i inspekcijske poslove Općine Lukavac dana 05.08.2020 godine u 08, 00 sati vršit će službene aktivnosti izvršenja po nalozima donesenih Rješenja i Zaključaka o dozvoli izvršenja rješenja u četiri slučaja uklanjanja bespravno postavljenih štandova u ulici Kulina bana i Patriotske lige ispred tržnog centra KONZUM.

U provođenju aktivnosti uklanjanja bespravno postavljenih štandova bit će uključeni komunalni postupajući inpektor, policijski službenici Općine Lukavac i radnici koji će izvršiti uklanjanje. Istaknuto je na stranici RTV Lukavac.

Ko ruši i koji su razlozi tome nećemo ulaziti, ali vam prenosimo stav i mišljenje našeg čitatelja M.K. kao i fotografije i video koji nam je dostavio:

Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj obrazovani ljudi sa fakultetom stoje u redu da se jave na biro a nepismeni rade u opštini gdje ne znaju kako izgleda papir za kućnu listu...e moj načelniče znaš li ti za ovo ili si ih ti postavio na to mjesto,znaš li načelniče šta ti se dešava u gradu..eno ruše načelniče tezge uzimaju ljudima hljeb iz ruku ili je i to po tvom naređenju?
Bravo za tvoje uređenje grada,lijepi nam parkovi a narod gladan (pismen narod) ovi nepismeni rade po opstinama 🙃😉