Svježe vijesti:

Ovo je mladić koji je jutros preminuo od koronavirusa


Nedavno je i Midhatov otac Mustafa preminuo od koronavirusa

Midhat i njegov otac Mustafa: Preminuli od koronavirusa
FOTO: AVAZ

U izolatoriju na Podhrastovima preminuo je 37-godišnjak koji je bio na respiratoru. Mladić nije imao drugih oboljenja, a i nedavno mu je preminuo otac od zaraze koronavirusom, dok je majka također hospitalizirana iz istih zdravstvenih razloga. 

Kako saznaje "Avaz", preminuo je Midhat Imamović iz Općine Novi Grad u Sarajevu. 

Nedavno je i Midhatov otac Mustafa preminuo od koronavirusa tačnije prije četiri dana. 

Rahmetli Mustafa Imamović bio je jedan od organizatora otpora u Olimpijskom selu za vrijeme agresije na BiH i teško je ranjen tokom odbrane grada.

Epidemiološka situacija u KS se i dalje usložnjava. Od 375 analiziranih uzoraka 167 je pozitivnih iz Sarajeva.

Preminulo je devet osoba u Federaciji BiH i jedna u Republici Srpskoj

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata evidentirano još deset smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom. Preminulo je devet osoba u Federaciji BiH i jedna u Republici Srpskoj.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 974 uzorka, od kojih je 301 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo. 

U Federaciji BiH do sada je testiran 89.551 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 7.517 osoba. 

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 506 laboratorijskih uzoraka, a evidentirano je još 76 slučajeva zaraze koronavirusom. Registrovan je i jedan smrtni slučaj. 

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je na današnjoj pres konferenciji da je pogoršana epidemiološka situacija u ovom bh. entitetu. On je još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera. 

Izvor/foto: Avaz.ba