Svježe vijesti:

Od strane načelnika općine Lukavac obećana sanacija puta za Jaruške

 

Dodajte opis

Nakon pritisaka od strane javnosti i samih mještana te najave blokade puta u rejonu Vijenca, načelnik općine Lukavac Edin Delić dao je obećanje da će najvjerovatnije do jeseni put prema Jaruškama Gornjim biti saniran.

Dato obećanje izneseno na facebook stranici prenosimo u cijelosti:

U JARUŠKAMA USKORO SANIRANJE PUTNE KOMUNIKACIJE U VRIJEDNOSTI OD 50.000 KM

Ovih dana ponovo se aktuelizira problematika katastrofalne putne komunikacije u MZ Jaruške, sasvim opravdano i očekivano. Općina Lukavac je svjesna ovog problema i na njemu radi vec duže vrijeme, ali moramo biti svjesni da zbog zakonskih procedura, rješenja znaju kasniti i ne stići u najadekvatniji čas. 

Upravo problem tenderske procedure se pojavio u slučaju MZ Jaruške jer je 12.06. objavljen tender za sanaciju puta prema Jaruškama i ni jedan ponuđač nije dostavio kvalifikovanu ponudu, odnosno potpunu dokumentaciju, te je Općina Lukavac morala poništiti tender. Nakon isteka zakonskih rokova  Općina Lukavac je ponovo  6. augusta 2020. godine objavila tender za saniranje loših dijelova putne komukacije prema Jaruškama. Vrijednost sanacije puteva prema Jaruškama košta cca. 50.000,00 KM. 

Očekujemo da se tender završi sa izborom ponuđača koji će kvalitetno i adekvatno sanirati putnu komunikaciju prema Jaruškama. 

Jaruščani zaslužuju pristojan put kao i bilo koji drugi stanovnik u Lukavca i to će Općina Lukavac omogućiti. Nadamo se bez žalbi na tender što bi ubrzalo postupak i vjerovatno polovinom oktobra bi bilo moguće realizovati tender odnosno izvršiti sanaciju dijela puta prema Jaruškama.

Dodajte opis