Svježe vijesti:

LINIJOM MANJEG OTPORA DO PRIVIDNOG REDA! Saopćenje OO SDP BiH Lukavac


Mi u Socijaldemokratskoj partiji smo uvijek bili i ostajemo pri tome da se zakoni i procedure trebaju i moraju poštovati. Smatramo da se treba uvesti red i da je neprihvatljivo da se trgovačke ili bilo koje druge djelatnosti obavljaju na ulicama grada, ali isto tako vjerujemo i nadamo se da se neće završiti samo na ukljanjanju tezgi, uglavnom i u najvećem broju slučajeva, najranjivijih skupina našeg društva. Vjerujemo da će općinska administracija na čelu sa Načelnikom krenuti  uvoditi red i u ostalim segmentima našeg društva. 

Nama u Socijaldemokratskoj partiji je neprihvatljivo  da je veći problem par tezgi sa voćem i povrćem, od objekata u centru grada.  Bez obzira šta bilo ko mislio o ovakvim potezima općinske administracije, građani opravdano sumnjaju u iskrene namjere. Svjedoci smo niza problema na koje se godinama upućuje, ali Načelnik zajedno sa svojom administracijom ne želi ili možda ne smije ni da pokuša riješiti iste. 

Svima je poznato da uposlenici Načelnikove administracije imaju nelegalne objekte u srcu našeg grada i možda je upravo to razlog što se „udara“ po najosjetljivijim kategorijama našeg društva, a sve kako bi se stekao prividan dojam da se nešto radi, dok se „krupne ribe“ ne diraju.