Svježe vijesti:

Danas su nezadovoljni Puračani na 10 min obustavili saobraćaj na dionici Tuzla-Doboj


Usljed obilnih padavina na teritoriji općine Lukavac, došlo je do izlivanja vodotoka, zbog čega je 15-ak domaćinstava poplavljeno na teritoriji MZ Puračić.

 

U Puračiću je na dionici puta Tuzla-Doboj došlo do kratkotrajne obustave saobraćaja zbog protesta oko 20-tak nezadovoljih građana ove Mjesne zajednice.


–Već 30 godina se borimo sa ovim problemom, najveći problem nam stvara propust ispod magistralne ceste Tuzla-Doboj. Neodgovorni mještanin je propust zatvorio sa manjim cijevima, dolazila je inspekcija i naredila da se cijevi izvade. Naplatili su mu dvije kazne, ali to nikada nije izvršeno. Naravno, sada ga ne diraju, a mi i dalje imamo problem, izjavio je za SodaLive.ba jedan od mještana.

Kako je potvrdio dežurni operativni službenik Uprave policije MUP-a TK blokada puta je trajala oko 10-tak minuta. Blokadom dionice Tuzla-Doboj mještani Puračića su iskazali svoje nezadovoljstvo zbog problema sa površinskim vodama koje budu uzrokovane jakim kišnim padavinama.

Na mjesto događaja izažili su službenici PU Lukavac, načelnik Općine Lukavac Edin Delić te je nakon kraćeg razgovora putna komunikacija deblokirana.