Svježe vijesti:

Zastupnica Samira Begić uputila urgenciju oko pitanja GIKIL-a Parlamentu FBiH


Samira Begić, zastupnica u PD Parlamenta FBiH 29.06.2020. godine uputila je urgenciju oko pitanja GIKIL-a na poziv Uprave i Nadzornog odbora ove kompanije. Ugrenciju je potpisalo još trinaest njenih kolega.

U nastavku teksta čitate facebook status Samire Begić koji prenosimo u cijelosti i bez izmjena.➡️[Veliko hvala kolegama iz opozicije na podršci za rješavanje problema GIKIL-a] ⬅️

29.06. sam i zvanično uputila urgenciju na poziv Uprave i Nadzornog odbora GIKIL-a. Urgencija je pokrenuta nakon niza sastanaka sa Upravom, a posebno raduje činjenica da je i trinaest kolega zastupnika bez bilo kakvih političkih podmetanja potpisalo ovaj dokument kako bi se on mogao naći u parlamentarnoj proceduri za narednu sjednicu i zaista im hvala na tome.

U proceduri je od danas još jedna Urgencija identičnog sadržaja koja dolazi od strane nekoliko opoziconih stranaka, odnosno zastupnika koji nisu potpisnici prvobitne urgencije, što samo govori o tome da je važnost pitanja GIKIL-a prepoznata i postavljena kao prioritet za rješavanje. Posebno raduje činjenica da se bez obzira na političke različitosti ipak slažemo oko rješavanja ključnih problema. GIKIL to zaista jeste i 1000 radnih mjesta je ono što u ovakvom vremenu mora biti prioritet svih nivoa vlasti.

Ova urgencija je rezultat višemjesečnog rada, obilazaka i istraživanja stanja u ovoj kompaniji. Nekoliko puta smo i na poziv predsjednika Nadzornog odbora ove kompanije dr.sc Abdela Đozića posjećivali krug GIKIL-a, razgovarali sa radnicima i Upravom. Pitanje GIKIL-a i njegovo rješavanje je naš ključni zadatak koji se tiče naše lokalne zajednice!