Svježe vijesti:

Sabina Ćudić pozitivna na koronu: Ovakve bolove nikada nisam imala


Dragi prijatelji, danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na Covid-19, napisala je na Instagramu federalna zastupnica Sabina Ćudić iz Naše stranke.

“Nakon što sam osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro,  javila sam se telefonom u svoju ambulantu porodične medicine na Dolac Malti, te dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić”, i termin za petak. Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice”, navela je Ćudić.

Dodala je da korisiti ovu priliku da zamoli građane da se čuvaju, da ulože napor da zaštitite sebe, a samim tim i svoju porodicu.

“Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije.  Kući sam, u ponedeljak ću nadam se snimati pluća”, poručila je Ćudić, uz zahvalnost prijateljima na pomoći.

(TIP/Nap)