Svježe vijesti:

Predsjedavajući OV Lukavac Suljić prijetio kamermanu "razbit ću ti ja tu kameru"


Danas je nastavljen cirkus poznat pod imenom sjednica OV Lukavac, a ponovo u glavnoj ulozi je predsjedavajući OV Lukavac Mehmed Suljić i načelnik općine Lukavac, Edin Delić.

U dijelu sjednice koji se ticao osnivanja novog preduzeća na teret građana općine Lukavac “Vodovod i kanalizacija d.o.o.”, Delić je iskoristio 5 minuta predviđenih za govor.

Suljić je upozorio i predložio da govor nastavi na dijelu sjednice koji se bude odnosio na usvajanje izvještaja o radu JP RAD Lukavac. Delić je to odbio riječima: “Neću, niste ni njega prekinuli” nakon čega je Suljić sugerisao da će ga prekinuti za minut.

Delić je to prokomentrisao riječima: Nećete me prekinuti. Ja znam da ste Vi šef ovdje, ali niste baš toliki. Pokušajte me prekinuti, hajde da vidim!?

Suljić je nakon toga napravio pauzu od 30 minuta uz komentar: Eto, sada pričajte kome hoćete.

Ipak, nije sve ostalo na tome. Nakon što su vijećnici počeli da napuštaju salu, Delić je poručio Suljiću da mu ovo neće tek tako proći, nakon čega je Suljić prišao Deliću i pred kamerama izjavio: Čuj stari, da ti kažem evo pred ljudima. Ja koliko god pokušavam da budem čovjek prema tebi, ti si jednostavno čovjek, čudo od čovjeka.

Delić je uz ignorisanje naredio kamermanu režimske televizije da sve snima, nakon čega je Suljić poručio kamermanu: Razbit ću ti tu kameru. Ne smije da snima, ovo su privatni razgovori, što je Delić prokomentarisao riječima: Nisu, ovo je javni prostor.

Napominjemo da ovaj video koji je emitovan na režimskoj televiziji nije imao tonski zapis, ali se snimak sa tonskim zapisom i puno dužim trajanjem pojavio na internetu, što govori da je režimska televizija ponovo odradila svoj dio posla.Izvor/foto: SodaLive.ba - Video RTV Lukavac