Svježe vijesti:

Porodici Maslić iz Lukavca potrebna pomoć


RTV Lukavac prenosi socijalnu priču porodice Maslić koja već godinama nema riješeno stambeno pitanje. Majka Zilha sa svojom bolesnom kćerkom Fahretom i mlađim sinom, koji je također bolestan, živi pod tuđim krovom i uz minimalna primanja. Ljude dobre volje pozvali su da im pomognu u ovoj teškoj životnoj situaciji.

Porodična tragedija prije 18 godina ostavila ih je bez oca i supruga, pa je majka Zilha sa bolesnom kćerkom Fahretom i sinovima morala da napusti kućni prag i potraži spas za sebe i djecu. Trenutno pola svojih primanja daju za kiriju za kuću u kojoj žive u Lukavcu, te ostatak kćerkine invalidnine od 220 KM koja im je jedino primanje, nije dostatan za hranu i lijekove. Stoga su primorani da dnevne obroke traže u javnoj kuhinji.

Pored nedostatka životnog prostora, malih primanjia, Zilhina velika briga je i nabavka lijekova obzirom da je i sama bubrežni bolesnik preko 30 godina. Kćerka Fahreta od rođenja ima teži oblik mentalne retardacije, a mlađi sin, zbog tragičnog gubitka oca kojemu je svjedočio, doživio je teži oblik traume zbog čega je morao napustiti i školovanje.

Zilha je pomoć tražila i od nadležnih, a očajni vapaj uputila je i svim dobrim ljudima da im pomognu, jer u kući u kojoj trenutno borave pod kirijom mogu ostati do kraja ovog mjeseca, odnosno Kurban bajrama.

Zilha nam je kazala da je njen muž bio pripadnik Armije RBiH, no s obzirom da mu nije evidentiran cjelokupan vojni staž, porodica nije mogla ostvariti nikakva boračka prava. Sada pred zidom, mole za bilo koju vrstu pomoći, a u prvom redu za stambeno zbrinjavanje kako bi napokon počeli živjeti život vrijedan čovjeka.

Svi humani ljudi koji žele pomoći, uplate mogu izvršiti na žiro račun broj 1610000000000011 otvoren kod Raifaisen banke pozivom na broj 092524244-8 na ime Maslić Fahreta. Također, porodici se može obratiti i na broj 061/ 552- 511, a svaki oblik pomoći u ovoj očajnoj situaciji je dobrodošao.

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

RTV LUKAVAC