Svježe vijesti:

Ogromna materijalna šteta u Tuzli, nije bilo povrijeđenih građana usljed nevremena


Nezapamćena kišna padavina u samo 40 minuta napravila je velike poplave i štete na području grada Tuzla. ”Sve službe rade u punom kapacitetu, sada ćemo imati novi sastanak sa gradonačelnikom Imamovićem. Nije bilo dojava o nesretnim situacijama kada su u pitanju ljudi, dakle nije niko povrijeđen. Kada su u pitanju štete, one su sigurno velike, ali je naravno sada rano govoriti o tome i bilo bi neozbiljno. Ne možemo govoriti ni o tome koja su naselja najpogođenija jer je zaista cijela Tuzla bila pod vodom, bilo je strašno. Voda se sada polako povlači iz stambenih objekata. Strašan je podatak da je za 40 minuta palo oko 80 litra kiše po kvadratnom metru u Tuzli,” rekao je za RTV Slon Slavko Stjepić, pomoćnik gradonačelnika za Službu civilne zaštite Grada Tuzle.

Gradski štab Civilne zaštite Tuzla proglasio je stanje prirodne nesreće na području Tuzle uzrokovano poplavama i bujicama.Velike štete u Tuzli nakon nevremena: Očekuje se reaktiviranje klizišta, formirana komisija za štete…U svega 40 minuta u Tuzli je palo 84 litara kiše po kvadratnom metru, kazao je za RTV Slon Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. ”Cijela Tuzla je bila pod vodom, stanje je bilo kritično i u Lukavcu, dok je u ostalim općinama i gradovima situacija bila stabilna,” dodao je Jovanović.

Centru civilne zaštite Tuzla građani su uputili 40 prijava zbog poplava i oborenih stabala.  Čak 20 intervencija sinoć su imali tuzlanski vatrogasci koji su zbog poplava intervenisali i u naseljima Skojevska, Tušanj. Velike štete pretrpio je i SKPC Mejdan – parket u velikoj dvorani je uništen dok je kuglana u potpunosti pod vodom. Vatrogasci su intervenisali i u Mandićima, zatim u ulici Kralja Tomislava, u Turalibegovoj ulici, kao i u Moluhama.  JKP Komunalac Tuzla tokom cijele noći i jutra je na terenu i radi na uklanjanju stabala, te čišćenju nakon nevremena koje je pogodilo Tuzlu.

Podsjećamo, zbog ovakvog nevremena Gradski štab Civilne zaštite Tuzla sinoć je proglasio stanje prirodne nesreće na području Tuzle uzrokovano poplavama i bujicama. Kako je istaknuto na sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete.


Izvor/foto: RTV Slon