Svježe vijesti:

Važno je bilo kupiti "RESPIRATORE" sad možemo biti "KRDO" ili "STADO" što smo oduvjek biliZatvoriše nam stare i mlade na duži vremenski period! Zatvoriše objekte, radnje i ugroziše egzistenciju mnogih! Uvedoše policijski sat! Pojedinci su morali 14 dana boravit u četri zida, dok su neki radili 14 dana bez odlaska kući! Djeca iz EU nisu mogla doći ili su morali prolaziti ogromnu proceduru... i sve to na nekoliko zaraženih osoba.

Bukvalno su skoro zaustavili život?!

Kupiše "RESPIRATORE", nabaviše "KOMERCIJALNE" testove na Covid-19 i sad, napraviše poljske bolnice, uzeše pare u džepove i u jeku nekontrolisanog rasta epidemije i sve većeg broja zaraženih osoba, puštaju nas na milost i nemilost prepuštene same sebi ili ti svijesti neodgovornih građana.

Možda je opasnost od Covid-19, kako mnogi pišu po facebooku samo jedna obična velika laž? Možda pak Covid-19 nije postigao cilj dovoljnog broja smanjenja penzionera? Možda je profit bogatih daleko važniji od života siromašnih? Mažda su u Bjelorusiji bili u pravu zanemarujući Covid-19 kao prijetnju i puštajući da život nastavi teći dalje? A možda priželjkuju italijanski scenario kako bi mogli nastaviti sa borbom za građane kupujući "respiratore", praveći "poljske bolnice" nabavljajući "testove i maskice" za ogromne narodne novce?

Gdje su mjere? Gdje su sankcije neodgovornih? Hoće li biti procesuirani i sankcionisani odgovorni za izgubrene živote jer trenutno po svemu sudeći ne poduzimaju ništa sem što apeluju na neodgovorne građane ne pridržavajući se datih preporuka ni sami?

Koga tužiti što ti je bio zabranjen rad na dva ili tri mjeseca a sad u jeku rasta oboljelih ispijamo kafe u kafićima, dotjerujemo se u frizerskim salonima, pripadnici kritične skupine moraju dolaziti na posao itd.

Na ovih nekoliko postavljenih pitanja i na još brojna valjda će odgovoriti NEKO KO PREŽIVI.

Neka nam je Bog na pomoći jer odgovorni ćute čekajući da stečemo imunitet krda. Stadom ovaca nas smatraju svakako na svakim izborima.

Admir Memić