Svježe vijesti:

Saopštenje za javnost OO SDA Lukavac


Na naš redakcijski e-mail stiglo je saopštenje za javnost od strane OO SDA Lukavac koje prenosimo u cijelosti i bez izmijena:

Vremenske nepogode koje su pogodile našu opštinu u vidu obilnih padavina, u velikoj su mjeri prozrokovale štete u nekoliko Mjesnih zajednica (Gnojnica, Berkovica, Dobošnica Gornja i Donja, Kruševica). Borba mještana za njihove domove, imovinu i usjeve, mora u ovim teškim momentima biti prioritet svih nas. Ni u kom slučaju politički obračuni ne smiju biti na prvom mjestu.

Prilikom snimanja reportaže u poplavljenim Mjesnim zajednicama, Radio televizija Lukavac je za sagovornika odabrala Fahrudina Dautovića, predsjednika MZ Berkovica, koji je u svom obraćanju režimskom mediju govorio o razmjerama nastale štete, te pozvao građane da popune obrasce u svojoj mjesnoj zajednici koje je dostavila Civilna zaštita Lukavac. Dautović je naglasio da voda koju koriste mještani nije upotrebljiva za piće, te ih pozvao da istu ne koriste, nakon čega je uputio građansku kritiku da načelnik Opštine Lukavac nije želio pozvati predstavnike MZ da zajedno obiđu pogođeno područje.
Dautović je naglasio da je saradnja MZ sa Opštinom Lukavac jako loša (kao i sa svim ostalim Mjesnim zajednicama), te je očigledno to bio motiv načelnika Delića da diktatorskim receptom i uz pomoć režimske televizije predstavi Dautovića kao najvećeg krivca.

Istina je da je načelnik Delić sa svojim vjernim pratiocima posjetio Berkovicu i to u toku olujnog nevremena, ali je za svog domaćina odabrao Šabana Bečića (zbog direktorske pozicije pristupio SD-u), a razlog posjete je bio održavanje sastanka Mjesne organizacije Socijaldemokrata. Nakon što nisu uspjeli pristupiti prostorijama zbog svega što se događalo u Berkovici, Delić u pomoć poziva Lukavačku televiziju te ispod nivoa jednog načelnika diriguje napadom na Dautovića.

Ovo naravno nije prvi put da se medij svih građana stavlja u potpunosti na stranu načelnika Delića, te da svi ostali koji upute bilo kakvu primjedbu budu grubo kritikovani, a njihove izjave "izrezane" ili montirane. Radio televizija Lukavac je medij koji je u svom opisu odavno izgubio objektivnost što je jedan od njihovih osnovnih zadataka!

Osim jednostranog izvještavanja, za šta odgovornost mora snositi RTV Lukavac, građanima su ostali dužni i objašnjenje o načinu organizacije koncerta Halida Bešlića, koji je plaćen novcem građana (20.000,00 KM za pola sata koncerta). Slijepo slušanje Velikog vođe od strane direktora, glavnog urednika i podobnih radnika, ovu je ustanovu dovelo do toga da je organizacija pomenutog koncerta predmet istražnih radnji nadležnih institucija. Upravni odbor Radio televizije Lukavac, izabran potpuno nelegalno od strane Edina Delića, još uvijek ne želi uvidjeti da direktor Fikret Žigić ispunjava uslove za penzionisanje, a i dalje svojim slijepim slušanjem šteti ugledu ove ustanove. Kupovina drona za privatne potrebe podobnika je još jedna od tema koja zaslužuje više pažnje.

Radio televizija Lukavac zaslužuje potpunu rekonstrukciju kako bi svi naši građani imali realnu sliku stanja. Ovo što trenutno televiziju vodi u propast zove se – DIKTATURA!!!

PRESS SLUŽBA OO SDA LUKAVAC