Svježe vijesti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KRIZNOG ŠTABA JZU DOM ZDRAVLJA LUKAVAC

JAVNA ZDRAVSTVENA USTANOVA
DOM ZDRAVLJA LUKAVAC
KRIZNI ŠTAB
Broj:02-3099/20
Lukavac,26.06.2020.godine


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
KRIZNOG ŠTABA JZU DOM ZDRAVLJA LUKAVAC

Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac razmatrao je epidemiološku situaciju na sjednici održanoj dana 26.06.2020.godine i povodom toga upućuje slijedeće saopštenje:

U protekla 24 sata na području općine Lukavac su registrovana četiri nova COVID-19 pozitivna pacijenta. Radi se o dva člana porodice ranije COVID-19 pozitivnog pacijenta, jednom uposleniku JZU Dom zdravlja Lukavac (medicinski tehničar), te uposlenici UKC Tuzla (medicinska sestra) koja živi na području naše općine.

Sve spomenute osobe su anketirane i smještene u program samoizolacije, svi su pod zdravstvenim nadzorom. Njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

Sa danom 26.06.2020.godine testirano je 536 osoba, od toga je 19 osoba aktivno pozitivnih na COVID-19, tri osobe su oporavljene i jedna osoba je preminula.
U samoizolaciji se nalazi 39 osoba.

Sve mjere koje smo poduzimali i koje poduzimamo u cilju zaštite i stanovništva i uposlenika Ustanove i dalje su na snazi, a odnosi se na trijažne punktove.

Molimo sve pacijente koji imaju bilo kakve zdravstvene tegobe da kontaktiraju telefonskim putem svog porodičnog ljekara.

S obzirom na novonastalu situaciju u smislu povećanog broja inficiranih osoba molimo naše građane da poštuju izrečene mjere lične zaštite i da izbjegavaju okupljanja u većim grupama naročito bez maske i propisane distance, a sve u cilju očuvanja ličnog i zdravlja svojih najbližih.

Daljnji tok epidemiološke situacije na našoj općini, kao i eventualni koraci i upute bit će redovno saopštavane putem sredstava javnog informisanja, kao i do sada.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su:

Služba hitne medicinske pomoći                     - 035 / 553 – 394     ili  124 ( non stop)
Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu    - 035 / 367 – 334  ( od 07,00-15,00 sati)
Centrala: 035 / 367 - 300

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.
                                                                                 
PREDSJEDNIK KRIZNOG ŠTABA
Kurtić dr Nedim, spec.oralne hirurgije

Dodajte opis