Svježe vijesti:

Oružana pljačka zlatare na Baščaršiji


Danas se u popodnevnim satima u ulici Sarači na Baščaršiji u Sarajevu odvijala prava drama. Naime, dvije naoružane osobe su opljačkale zlataru dolaskom na motociklu i s maskama na licu.
Redakciji portala Klix.ba javio se jedan od zlatara koji nam je potvrdio tu informaciju.

"Zaista smo svi zabrinuti jer se to upravo dogodilo tokom dana kada ima mnogo ljudi. Nemam detalje jer nisam mogao napustiti svoju radnju, međutim, začula se buka i ljudi su bili uplašeni", kazao nam je čitatelj.

Kako saznajemo dva muškarca su bila naoružana pištoljima. Jedan je s upaljenim motociklom čekao ispred radnje dok je drugi krao nakit, nakon čega su pobjegli u pravcu Sebilja.

Ovim povodom kontaktirali smo i MUP Kantona Sarajevo gdje su nam potvrdili da imaju dojavu o navedenom događaju, ali nisu nam mogli dati više informacija.

"Policijska ekipa je na terenu, trenutno vrše uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja", naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Fotoreporter portala Klix.ba koji se nalazi na lokaciji pljačke javlja da se u prodavnici nalazila radnica koja je vidno uznemirena i preplašena. Za sada nije poznato šta je ukradeno i kolika je vrijednost nakita.

klix.ba