Svježe vijesti:

Lukavčani!!! Da li "smo" vam pružili obećano? Jel vam sad mnogo bolje?


Jadni li su oni koji ne vide stvarnost od dubine onoga u šta su se uvukli, bezglavo braneći neodbranjivo za rad vlastita interesa.

Trenutno nam je najbitnija stvar u Lukavcu kako će nam se koja ulica zvati! Nevažno nam je što se tim istim ulicama vozimo kao po oranici., što nakon 10 minuta kiše Lukavac postaje jezero a fekalije plutaju tim istim ulicama. Što je signalizacija katastrofalna da stranac luta kršeći sva moguća pravila. Važno je braniti sve što "Baja" uradi, makar i naopako bilo. Još važnije je opravdati ono neurađeno ne prezajući od pljuvanja građana koji vide svojim očima i razmišljaju svojom glavom.

Gdje vam je pitka VODA lukavčani? Zašto vam niko ne govori da voda koju imate ide kroz azbestne cijevi u nekim dijelovima. A od azbesta se dobiva kancer?

Gdje vam je čist zrak?

Gdje vam je bazen?

Gdje nam je uređeno jezero Modrac?

Dal je spriječena divlja kriminalna i neovlaštena gradnja?

Gdje je zgrada za socijalno ugrožene?

Gdje su četri "rotora" kružna toka? Gdje je najavljeno raskršće na ulazu u Lukavac?

Gdje su još dva pružna prelaza?

Gdje je uređeno i transparentno upravljanje JP RAD i DZ?

Koliko vam se poboljšalo stanje u zdravstvu?

Čekate li ispred socijalnog satima da ovjerite knjižicu?

Koliko se otvorilo novih radnih mjesta, a koliko starih zatvorilo?

Gdje su nam djeca? 

Gdje nam je mladost i struka otišla? Šta smo uradili da to spriječimo?

Gdje nam je javni prevoz?

Gdje su "uhapšeni"?

Gdje nam je funkcionalna općinska struktura i "jednošalterski sistem"? Gdje nam je dozvola za rad i otvaranje obrta ili firme za 7-10 dana?

Gdje je pitka voda Poljicu? Gdje je pitka voda Puračiću, Lukavac Mjestu, Capardama... ?

Gdje je najavljivani ogroman priliv novca od vodnih naknada i šta je urađeno od toga?

Gdje je "EKO" deponija smeća?

Gdje je 80.000.000.00 maraka od 4. budžeta plus ostali priliv novca. Od toga se moglo puno više od jednog pružnog prelaza, jednog spomenika (pardon, dva, dobili smo spomenik i u Milinu Selu) sajle koja je SDA projekat kao i uređenje zgrade općine. Da i nekoliko zakrpljenih rupa na asfaltu i okačenih sijalica,dalje to ono što smo obećali ili očekivali?

Doduše, vidjosmo Halida i Miligram! Odosmo u Tursku i gdje no još da vidimo da ljudi na česmi imaju pitku vodu. I poklizali smo se! Šetalište pozitivno! Watsan pozitivno! iiiiiiiiiii????

Nabrojane stvari su stvari o kojima sam lično pisao, izvještavao o najavi projekata od kojih su brojni "generacijski". Šta je od toga učinjeno prosudite sami? A obećali smo ili obećavali?

Na tekst me ponukalo pedesetak uvlakača kojima je obećano nešto ili su to nešto već dobili? Nekolicina koja se ohrabrila pljuvati tuđe mišljenje za rad vlastita interesa smatrajući da je narod glup i da ne vidi šumu lukavačkih neriješenih problema od par sitnica koje se veličaju kao "generacijske". Ja ću nastaviti pisati istinu i predočavati je građanima, ali ću početi imenom i prezimenom prozivati vas pljuvače i predočavati interes zbog kog bezglavo branite ideju koja je posvađala lukavački narod.

Asfalt i sijalice znam i sam redati, ali evo izračunajte ono za šta se uvjek hvatate. Koliko je SDA za 12 godina položila kilometara asfalta, a koliko "Mi" za 4 godine? Slikajte nam kilometre. Koliko je SDA za 12 godina poredala sijalica a koliko "Mi" za 4 godine? Koliko je djece otišlo za njihovih 12 a koliko u "Naše" 4 godine? Možda griješim al mislim da su i u tim segmentima postigli puno više. 

Sad ste "jedno" pa ne možete njih pljuvavati, ali prestanite pljuvati nas koji se borimo za prava običnog naroda bez obzira na vjersku, stranačku ili bilo koju drugu pripadnost.

I ne zaboravite NAROD sve vidi! Narod odlučuje! Narod ne možete prevariti niti u bilo čemu poraziti! Narod će vam suditi za učinjeno ili ne učinjeno, a ja ću nastaviti istinu o svemu pisati!

Mislim da Lukavac i lukavčani, kao i građani cijele općine zaslužuju puno bolje od onih koji smatraju da im je ovaj grad i ovaj narod samo odskočna daska za više ciljeve...

P.S. 
Lično sam ponosan što je Lukavac dobio ulice "Nevinim žrtvama Srebrenice" i "Deši Mešiću"

Admir Memić