Svježe vijesti:

JZU Dom zdravlja Lukavac - Saopštenje za javnost - Slučajevi COVID-19 u LukavcuNapomena: Saopštenje je na naš redakcijski e-mail stiglo u 11 sati, stoga nisu ubrojana još dva pozitivna slučaja koronavirusa. Na našoj općini trenutno je četiri osobe zaraženo.

Nakon obavljenog testiranja više osoba sumnjivih na infekciju COVID-19 i na osnovu do sada potvrđenih rezultata, na području općine Lukavac imamo dvije osobe pozitivne na COVID-19.
Uskoro očekujemo rezultate i ostalih testiranja, te ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i dati više detalja.

S obzirom na situaciju prouzrokovanu obilnim padavinama i poplavama na području mjesnih zajednica: Dobošnica Donja, Dobošnica Gornja, Kruševica, Berkovica i Gnojnica, Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Lukavac nalaže stanovništvu pomenutih mjesnih zajednica da obavezno prokuhavaju vodu za piće.

Istovremeno Higijensko-epidemiološka služba će na terenu kontinuirano pratiti i kontrolisati sve vodne objekte, a rezultate nalaza saopštavati putem sredstava javnog informisanja.

Takođe obavještavamo građane da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u smislu Korona virusa, obavezno pridržavaju uputa Kantonalnog kriznog štaba koje se odnose na mjere prevencije, tj. lična higijena, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, izbjegavanje masovnog okupljanja.
O daljnjem razvoju epidemiološke situacije na našoj općini, kao i narednim koracima i uputama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Napominjemo i molimo građane da pokažu razumijevanje i strpljenje zbog trenutne organizacije posla, a po preporuci Kantonalnog kriznog štaba.

Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja kantonalnog i federalnog Kriznog štaba i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su:

-       Služba hitne medicinske pomoći                     - 035 / 553 – 394     ili  124 ( non stop)
-       Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu    - 035 / 367 – 334  ( od 07,00-15,00 sati)
-       Centrala: 035 / 367 - 300

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

                                                                                                 PREDSJEDNIK KRIZNOG ŠTABA
Kurtić dr Nedim, spec.oralne hirurgije