Svježe vijesti:

Gradonačelnik Živinica pristupio SDA; SDP BiH: ‘Kamenjakovićev odlazak u SDA je izdajnički potez prema glasačima’Povodom napuštanja Samira Kamenjakovića SDP-e BiH, predsjednica OO SDPBiH Živinice Amila Hodžić se oglasila izjavom za javnost u kojoj pojašnjava razloge ovog poteza.

– Samir Kamenjaković je od svog dolaska u SDP-e imao punu podršku Gradske organizacije SDP-a Živinice, kao i čitave partije, naročito 2016. godine, što je rezultiralo njegovom izbornom pobjedom. On se već duži period nije odazivao na sastanke naše organizacije, kao i na sjednice partijskih organa, na kojima smo razmatrali naše pripreme za predstojeće lokalne izbore, čiji je dio i on trebao biti, navodi se u saopćenju SDP-a.

Kako je naglasila Hodžić, imali su sumnje, na osnovu nekih indicija, da Kamenjaković već neko vrijeme surađuje s lokalnim ogrankom SDA, ali su mislili da zbog svoje pozicije gradonačelnika to spada pod rad s građanima i ostalim političkim akterima.

– Stoga, nismo htjeli imati nikakve reakcije kao organizacija prema njegovom odnosu s drugim političkim strankama, uključujući i SDA. Ovaj rasplet vidimo kao dokaz da je Kamenjaković, prema vlastitoj odluci, njegovao prijateljske odnose sa SDA, što je njegov lični izbor, kako bi zadovoljio svoje interese, saopćeno je.

Na duže staze, ističu iz SDP-a, ovaj odlazak neće načiniti veliku štetu.

– Ono što je sasvim sigurno jeste da SDP-e neće ostati bez kandidata za gradonačelnika Živinica i da će to biti osoba kojoj je zaista stalo do interesa građana Živinica, a ne sitnošićarskih interesa, rekla je Hodžić.


(TIP)