Svježe vijesti:

Dom zdravlja Tuzla dobio savremeni lift za ležeće i teško pokretne pacijente


Dom zdravlja Tuzla dobio je savremeni lift čime je ispunjen još jedan od važnih ciljeva Gradske uprave Tuzla koja je i osnivač Doma zdravlja. Vrpcu su presjekli gradonačelnik Jasmin Imamović i direktor prim.dr.Suad Bijedić. Lokacija lifta koji će služiti za ležeće i teško pokretne pacijente nalazi se u središnjem dijelu Doma zdravlja. Liftu će se moći pristupiti bez problema sa stražnjeg ulaza na Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Gradonačelnik Imamović osvrnuo se na značajna dugogodišnja ulaganja grada u ovu zdravstvenu ustanovu.On je  napomenuo višemilionska ulaganja u infrastrukturu ustanove posebno istaknuvši ponos grada na najopremljeniju Službu hitne medicinske pomoći u BiH. ˝Lift je samo nastavak našeg dugoročnog cilja a sve u svrhu poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga građanima Tuzle˝, istakao je Imamović.

Direktor Bijedić je pored zahvalnosti gradu kazao da posotoji želja da se u nekom vremenu napravi infrastrukturna poveznica glavnog dijela sa pedijatrijom.
˝Projekat od izuzetne važnosti i vrijednosti, finansirao se iz namjenskih sredstava budžeta Grada Tuzle. Ovo nije prvi projekat koje je grad prepoznao kao kvalitetan a sve u interesu poboljšanja zdravstvenih usluga prema našim sugrađanima˝, izjavio je direktor Bijedić.

(TIP)