Svježe vijesti:

Dom Zdravlja Lukavac - Potvrđena neispravnost pitke vode u Kruševici, Gnojnici, Gornjoj i Donjoj Dobošnici i Berkovici


Prispjele bakteriološke analize vodovoda poplavama zahvaćenih područja mjesnih zajednica Kruševica, Gnojnica, Gornja i Donja Dobošnica i Berkovica potvrđuje bakteriološku neispravnost pitke vode u spomenutim mjesnim zajednicama ( nalaz od 16.06.2020.godine).

I dalje se stanovništvu nalaže da vodu za piće obavezno prokuhavaju.

Svim osobama koje brinu o vodnim objektima sanitarni inspektor će izdati rješenje o sanaciji vodnih objekata (mehaničko čišćenje, hiperhlorizacija), a nakon toga Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja Lukavac će ponovo izaći na teren radi bakteriološkog testiranja vode.

O nalazima i rezultatima uzoraka stanovništvo će biti blagovremeno obaviješteno.


Takođe obavještavamo građane da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u smislu Korona virusa, obavezno pridržavaju uputa Kantonalnog kriznog štaba koje se odnose na mjere prevencije, tj. lična higijena, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, izbjegavanje masovnog okupljanja.

O daljnjem razvoju epidemiološke situacije na našoj općini, kao i narednim koracima i uputama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Napominjemo i molimo građane da pokažu razumijevanje i strpljenje zbog trenutne organizacije posla, a po preporuci Kantonalnog kriznog štaba.

Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja kantonalnog i federalnog Kriznog štaba i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su:

- Služba hitne medicinske pomoći                     - 035 / 553 – 394     ili  124 ( non stop)
- Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu    - 035 / 367 – 334  ( od 07,00-15,00 sati) 
- Centrala: 035 / 367 - 300

Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

                                                                                                 PREDSJEDNIK KRIZNOG ŠTABA
Kurtić dr Nedim, spec.oralne hirurgije