Svježe vijesti:

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo mladić iz Tuzle


Jedna osoba je smrtno stradala, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 8:10 sati na magistralnom putu Tinja-Srebrenik, kod mjesta Orlova Klisura. Kako saznajemo, obustavljen je saobraćaj, a  u nesreći su učestvovala dva putnička i teretno motorno vozilo.

˝Jedna osoba je smrtno stradala, a jedna povrijeđena  i prevezena na UKC Tuzla. Potpuno je  obustavljen saobraćaj˝, potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Smrtno je stradao na mjestu nesreće vozač ‘Volkswagena’ T.A (27), nastanjen u Tuzli, dok je suvozač u ovom vozilu povrijeđen i prevezen u UKC Tuzla.

˝Prema trenutnim informacijama sa uviđaja vozač ‘Volkswagena’ je najvjerovatnije, iz za sada nepoznatih razloga, prešao u suprotnu saobraćajnu traku, te ostvario kontakt prvo sa vozilom ‘Peugeot’, a zatim i sa teretnim vozilom ‘MAN’, te je došlo do prevrtanja vozila ‘VW’ u kojem je bio preminuli i povrijeđeni suvozač. Alkotestirani su vozači u druga dva vozila i nije utvrdjeno prisustvo alkohola˝, istakao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Nakon uviđaja će  službenici PU Srebrenik izvještaj dostaviti Tužilaštvu TK. ˝Bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, te će se obaviti i sve druge potrebne istrazne radnje˝, kazao je Arnautović.

(TIP/Foto: Ilustracija-N1)