Svježe vijesti:

Pozorište mladih Tuzle- Online emitovanje predstave "Princeza na zrnu graška"Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava. Za subotu i nedjelju 11.04. i 12.04. u 12h na svojoj facebook stranici organizuje se prikazivanje predstave "Princeza na zrnu graška"

Ispitni materijal „Princeza na zrnu graška“ nastao je tokom rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade, napredne faze 2016. Oni su kao grupa od septembra 2016. proučavali probleme kojima su okruženi i koji ih muče, te je originalna bajka Princeza na zrnu graška, Hans Christiana Andersena samo poslužila kao inspiracija za pričanje priče o njihovim trenutnim brigama.
Režiju ispitnog materijala i rad sa grupom potpisuju Amila Beširović i Ena Ovčina, a saradnice u radu su Hana Džaferović i Arnela Galijašević.
Snimak izvođenja: 19.2.2017. godine
Na sceni Teatra Kabare Tuzla
Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu.
Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.
S obzirom na mjere zabrane kretanja i javnog okupljanja koje su u skladu sa prevencijom širenja koronavirusa, Pozorište mladih Tuzle produžava rok upisa u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle do 24.4.2020. godine za uzrast od 6 do 29 i uzrast iznad 29 godina. Upis i prijave vrše se isključivo putem telefona: 061 365 600.
Dobro nam došli.
Vaši Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja