Svježe vijesti:

PDA Lukavac građanima nudi ljude sa stručnim mišljenjem kojima se možete obratiti u vezi sa pandemijom Covid-19


Pokret Demokratske Akcije Lukavac poslao nam je službeni e-mail u kome nudi kontakt stručnjaka kojima se možete obratiti za sve savjete vezane za pandemiju COVID-19.

Sadržaj e-maila prenosimo u cijelosti i bez izmjena

Poštovane građanke i građani opštine Lukavac!
Potpredsjednici opštinskog odbora Pokreta demokratske akcije Lukavac:

-Dr. Emina Karahasanović, zaposlena u JZU Dom zdravlja Lukavac,
-Mr.veterine Almir Alić, vlasnik privatne veterinarske stanice u Lukavcu

Stavljaju se na raspolaganje za sva vaša pitanja koja imate a vezano za trenutnu pandemiju virusa COVID-19, u smislu profesionalnih i stručnih savjeta, uputa i mišljenja.
Naša doktorica, Karahasanović  vam prije svega poručuju da poštujete sve naredbe nadležnih Kriznih štabova i da se ponašate u skladu s time, da vodite računa o posebnoj higijeni koja je propisana za ove uslove i posebno da vodite računa o socijalnom kontaktu, koji je u ovom momentu i najbitniji (razmak između osoba minimalno 2 metra).

Ono što vam posebno poručuje jeste da budete mudri i zadržite potrebnu, ličnu i mirnoću u svojoj porodici. S obzirom da sve ovo utiče na psihičko stanje našeg građanstva, ne činite korake koji vam se mogu vratiti s negativnim posledicama.

Mr. veterine Almir Alić, kao stručnjak iz svoje oblasti, poručuje da psi i mačke ne prenose COVID-19, tako da vlasnici ne brinu o tome. Preporuka je vlasnicima da im prilikom uvođenja u kuću a poslije šetnje vani, peru šape vodom i sapunom a da što manje koriste dezinfekciona sredstva, jer ista mogu izazvati alergije na koži.

Obavještavamo vas da sva pitanja koja imate da uputite doktorici i doktoru, možete uraditi direktno preko naše FB stranice na kojoj će biti objavljeni i vrlo brzo njihovi odgovori prema vama.

Osim toga ostavljamo vam mogućnost, ukoliko se radi o velikoj hitnosti da ih direktno kontaktirate na njihove privatne brojeve mobilnih telefona, i to:

-Dr. Emina Karahasanović mob. 062/994-994
-Mr.veterine Almir Alić mob. 061/333-339

Poštovani građanke i građani, pozivamo vas da se slobodno i bez ikakvog ustručavanja pitate ih sve što mislite da trebate znati a do sada to znali niste i pitate sve ono na što vam struka može dati odgovor i što će vam biti od pomoći. Jedini naš cilj je da damo naš skroman doprinos za prevazilaženje ove situacije, u kojoj se nalazi ne samo naša država nego skoro cijeli svijet, bit ćemo sretni ako bar malo pomognemo našoj zajednici i to nam je jedini cilj i ljudska obaveza.

Zdravi nam i živi bili!