Svježe vijesti:

U Lukavcu će se održati Evropsko klupsko takmičenje u sjedećoj odbojci


Jučer je u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića održan sastanak sa Generalnim sekretarom SKISO (Sportskog Kluba Invalida Sjedeće Odbojke) “Sinovi Bosne” Lukavac Vehbijom Tokićem i reprezentativcem Erminom Jusufovićem.

Povod održavanja sastanka bio je održavanje Evropskog klupskog takmičenja u sjedećoj odbojci koje će se održati dana 03., 04. i 05. aprila 2020. godine u Lukavcu.

Na takmičenju čiji će domaćin biti općina Lukavac učešće će uzeti ekipe Turske, Italije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koje će u Lukavac doputovati 02. aprila 2020. godine.

U okviru takmičenja bit će održano ukupno 10 utakmica.

Kako su istakli predstavnici kluba, izvršen je određeni dio organizaciono-tehničkih priprema, ali je potrebno obezbijediti novčana sredstva neophodna za organizaciju jednog ovako velikog takmičenja za šta je potrebna podrška Općine Lukavac, Vlade TK i Vlade FBiH.

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić čestitao je klubu na dosadašnjim uspjesima i istakao da je Općini Lukavac čast i zadovoljstvo da se Evropsko klupsko takmičenje u sjedećoj odbojci održi u Lukavcu, te izrazio želju da se iznađu mogućnosti finansiranja ili sufinansiranja organizacije ovog takmičenja.