Svježe vijesti:

Saopštenje OO PDA LUKAVAC - Uvaženi građani i građanke opštine Lukavac!


Na našu e-mail adresu stiglo je saopćenje za javnost OO PDA Lukavac koje prenosimo u cijelosti bez izmjena:

Uvaženi građani i građanke opštine Lukavac!

Ono na što smo vas prije četiri dana, u našem kratkom saopštenju upozorili i naveli samo kao jedan primjer stranačke politizacije čak i onda kad se zbog epidemije virusa COVID-19, opere nekoliko gradskih ulica i pokušaja političkog poentiranja na tome od strane neodgovornih pojedinaca u vrijeme kada stanovnici opštine Lukavac ponovo stoje u redovima da bi kupili hranu, kada ponovo žive u policijskom satu i kada zajedno sa djecom moraju dane i dane provoditi u kući (srećom bar ne i u skloništima), nije ništa drugo nego politički amaterizam i ljudski bezobrazluk.

Međutim sve i kada pomislite da dalje ne može i da će se ipak svi opametiti i shvatiti da ovo nije vrijeme za dnevne i lokalne politike jer je narod i onako i zbunjen i uplašen više nego što je možda ikad bio, vidite da ipak može i da ljudska glupost nema kraja.

Naime, naredbom opštinskog Kriznog štaba opštine Lukavac, naloženo je formiranje Kriznih štabova po mjesnim zajednicama sa ciljem i uputama koje je propisao opštinski Krizni štab. 

Prilikom formiranja navedenih štabova, došlo je do ozbiljnih poteškoća zbog nezadovoljstva načinom predlaganja i "političkom zastupljenošću" u ovaj organ a u nekim mjesnim zajednicama došlo je i do pokušaja formiranja paralelnih Kriznih štabova.
Pokret demokratske akcije Lukavac, smatra nedopustivim ovakvo ponašanje lokalnih predstavnika političkih partija u Vijećima mjesnih zajednica a posebno nedopustivim smatra ponašanje njihovih stranačkih nalogodavaca bez kojih se to ništa ne bi ni desilo.

Praviti problem i svađu zbog formiranja mjesnog organa za krizne situacije, od kojeg se očekuje neposredna pomoć građanima i u koji treba da je dobrodošao svako ko ima želju da volonterski radi za svoje mjesto i pomaže svojim komšijama i prijateljima, dno je dna.
Samo zbog situacije u kojoj se nalazimo, nikakve teže kvalifikacije i riječi vezano za ovo nećemo kazati, ali pozivamo sve one koji su uključeni u ove procese na bilo kojem nivou (opštine ili mjesne zajednice) da se konačno uozbilje i dozovu pameti.

Urazumite se dok nije kasno!

Pozivamo ih da svako radi svoj posao i da u ovom teškom vremenu budu narodu bar malo od pomoći.

Vas drage građanke i građani opštine Lukavac, pozivamo poštujete upute svih nadležnih organa, ostanete kod kuće i zaštitite se kad morate izaći. Vodite račun o sebi i svojim najdražim, budite racionalni, pozitivni i smireni jer sve što činite za vaše je dobro.