Svježe vijesti:

PROKOSOVIĆI PRIČAJU NOVU LIJEPU HUMANU LJUDSKU PRIČU


Vrijedne prokosovačke članice Udruženja žena "Srce i duša" Prokosovići i prokosovljani odlučili su dati svoj doprinos borbi protiv pandemije Corona virusa. 

U prostorijama Obrtničke radnje "MONDINA" koja se inače bavi proizvodnjom posteljine, odlučile su proizvoditi maske za lice koje će dijeliti građanima MZ Prokosovići. 

Prve količine isporučene su starijima i bolesnima, kao i onima koji se brinu o njima, a proizvodnja je nastavljena i danas.


Danas radno. Uspjele smo izraditi i podijeluti cca 300 maski. Morale smo odrediti prioritete. Uglavnom smo dijelile starijim osobama te onima koji se brinu o njima. Izradile smo nesto maski i za djecu te podijelile i nasim malisanima. Takodje smo u susretu sa nekim starijim osobama preuzele placanje njihovih obaveza za utrosak el.energije i telefona kao i nabavku lijekova. U ovoj situaciji trebamo jedni drugima pomoci, a i sevap je, istaknuto je na facebook stranici Udruženje žena "Srce i duša" Prokosovići.

Obzirom na HUMANO srce vrijednih prokosovački, ali i vlasnika O.R. "MONDINA" pozivam vas da na linku OVDJE pogledate asortiman njihovih proitvoda.