Svježe vijesti:

Općinski sud u Tuzli naložio obustavu izbora novog direktora Uprave policije MUP-a TK


Općinski sud u Tuzli donio je Rješenje kojim se nalaže obustava procedure javnog konkursa za izbog kandidata i imenovanje direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 


Podsjetimo, nakon što je smijenjen s mjesta direktora Uprave policije, Dževad Korman je 27. februara o svojoj smjeni govorio pred Općinskim sudom u Tuzli. Smatra da je nezakonito smijenjen te da je doživio moralnu, ljudsku i financijsku degradaciju prije svih od ministra MUP-a TK Sulejmana Brkića. 

Korman kojeg zastupa advokat Damir Alić tužio je Vladu Tuzlanskog kantona zbog nezakonite smjene, a predložena je i hitna mjera da se obustavi konkursna procedura izbora novog direktora Uprave policije dok se ne okonča sudski postupak u ovom predmetu odnosno da se Korman vrati na poziciju sa koje je smijenjen. 

Kada je u pitanju smjena Dževada Kormana advokat Alić kaže da su njegovi argumetni jasni i detaljno obrazloženi u tužbi koja je sačinjena na stotinama stranica materijalnih dokaza. 

Općinski sud u Tuzli 6. marta donio je Rješenje kojim se nalaže obustava procedure javnog konkursa za izbog kandidata i imenovanje direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona do okončanja parničnog postupka. 

Obrazloženje Općinskog suda u Tuzli donosimo u foto prilogu:


Izvor/foto: Tuzlanski.ba