Svježe vijesti:

KBS "Radnički" Lukavac - "Kick Boxing Grand Prix BIH 2020"


Jučer su KBS "Radnički" Lukavac borci nastupili na turniru "Kick Boxing Grand Prix BIH 2020" koji je održan na Ilidži. Naš klub predstavljalo je 9 boraca u 3 discipline,Light contact,Kick Light i Low Kick.

Svoje debitantske nastupe u ringu jučer su upisali Elmir Mujkić,Danis Ribić i Benjamin Softić ali nažalost su izgubili borbe od iskusnijih protivnika iako su svi pokazali da su spremni da ukrste rukavice sa najboljim borcima u regionu. Sva tri borca su pružili izuzetno atraktivne i zanimljive borbe te pokazali da njihovo vrijeme tek dolazi.

Nakon njih u ringu je nastupio Dajan Ivanović koji se borio u kategoriji Low Kick Seniori -63,5 kg koji je pružio izuzetno dobru borbu i došao do još jednog zlata. Muhamed Omerović je uspio doći do bronzane medalje u disciplini Kick Light dok je Anela Omerović osvojila srebrenu medalju u disciplini Light Contact.

Maida Beganović je nakon dvije pobjede u disciplini Kick Light došla do zlatne medalje te je proglašena najboljom juniorkom turnira.

Dzenita Mahovkić nastupila je u seniorima u disciplini Kick Light i u finalu savladala domaću takmičarku i osvojola još jedno zlato za naš klub.

Poslednja je nastupila Džana Tufekčić i nažalost izgubila od iskusnije takmičarke.

3 zlatne,1 srebrena i 4 bronze sa jednog od najačih takmičenja u regionu je izuzetno dobar rezultat te dodatna motivacija za ovu godinu. Sledeće takmičenje je Balkan Open koje je za 3 sedmice.