Svježe vijesti:

KBS ORKKA : MEDALJE SA BALKANSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE I FEDERALNOG PRVENSTVA ZA DJECU


Ovog vikenda, Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, nastupio je na dva, veoma bitna prvenstva, na Balkanskom prvenstvu za seniore u Beogradu i na Federalnom prvenstvu za djecu u Zenici.

Za reprezentaciju BiH na seniorskom Balkanskom prvenstvu, koje se odrzalo u Beogradu, iz KBS ORKKA, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupili su Čajić Hamza i Đozić Mensur. Čajić Hamza je drugu godinu za redom postao seniorski viceprvak Balkana u kategoriji borbe seniori -84 KG!
Pored srebra Hamze Čajica, u pojedinačnoj konkurenciji, u ekipnom dijelu takmičenja, naši takmičari Hamza Čajić i Mensur Đozić, kao clanovi muske kumite ekipe BiH, osvojili su 3 mjesto i bronzanu medalju!

U nedjelju 08.03.2020, u zeničkoj areni je održano Federalno prvenstvo za djecu do 14 godina, na kojem je nastupilo 754 takmičara iz 77 karate klubova sa područja Federacije BiH.
Mladi takmičari KBS ORKKA su također bili na nivou zadatka!
KBS ORKKA Lukavac, također u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 7 takmicara, koji su osvojili 5 medalja, i to četiri zlatne i titule prvaka Federacije BiH i jednu bronzanu. Zlatne medalje i titule prvaka Federacije BiH za 2020 godinu, osvojili su:
Fatušić Emina, borbe djevojčice 2009 -36 KG
Ikanović Sarah, borbe djevojčice 2009 -32 KG
Ćosic Minela, borbe djevojčice 2009 -44 KG
Halilović Amra, borbe djevojčice 2007, -45 KG
Bronzana je bila Halilović Ajla, borbe djevojčice 2009 -32 KG.
Nadomak medalje bili su i Halilović Emir, koji je osvojio 5. mjesto, i Kunosic Mia, koja je osvojila 7. mjesto.

Dakle KBS ORKKA Lukavac, samo ovog vikenda, bogatiji je za tri balkanske medalje, jedno srebro i titula viceprvaka Balkana, i dvije balkanske bronze, te pet federalnih medalja, cetiri titule prvaka Federacije BiH, i jedna bronza.