Svježe vijesti:

Suad Salibašić izabran za predsjednika OO PDA Lukavac


Sinoć je u Hotelu "Senad od Bosne" održana izvještajno izborna konferencija OO PDA Lukavac. Suad Salibašić jednoglasno je izabran za predsjednika organizacije. Konferenciji su pored 81 delegata prisustvovali gosti iz rukovodstva PDA BiH, Generazni sekretar, Elzna Pirić, Senad Alić i brojni drugi.

Demokratskim glasanjem pored predsjednika izabrana su tri podpredsjednika kao i ostala tijela ove stranke. 

–Ponosan sam da smo prvi općinski odbor PDA na području Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine koji je sproveo unutarstranačke izbore. Meni je ovo čast i obaveza, ali ću se truditi da svojim iskustvom i mentalnim kapacitetom to i opravdam. U narednom periodu održat ćemo konstituuirajuću sjednicu Izvršnog odbora, formirati radna tijela, izabrati sekretara i sve ono što je propisano aktima stranke. Kada su u pitanju lokalni izbori, imat ćemo punu listu za općinsko vijeće, koja mora biti najbolja i najjača. Imamo dosta kvalitetnih osoba koje mogu biti odlični načelnici i kandidati za Općinsko vijeće, izjavio je Suad Salibašić.

Za potpredsjednike Općinskog odbora PDA Lukavac izabrani su Emina Karahasanović, Nerminka Aljukić i Almir Alić, dok su u sastav Izvršnog odbora ušli Nerminka Aljukić, Emina Karahasanović, Ibrahim Kambić, Rifat Ejubović, Admir Fajić, zatim Zehrudin Mahovkić, Enver Suljagić, Almir Alić, Nusret Lukavačkić, Emir Mujkanović, kao i Jasmin Hodžić, Edin Nuhanović, Almir Alić, Anesa Ibrić, Dženita Hrvić, te Šaban Mahovkić, Damir Bajrić, Fuad Muminović i Rasim Mehmedović.