Svježe vijesti:

Dino Osmanović: “Neke stvari se najbrže rade polako”Na našu adresu stiglo je saopćenje Naše stranke Lukavac koje prenosimo u cijelosti:

Povodom nastavka izgradnje spomenika u Puračiću šehidima i poginulim borcima u posljednjem i Drugom svjetskom ratu, nakon kašnjenja više od 80 dana, reagovao je Dino Osmanović, potpredsjednik Naše stranke Lukavac:

– Želim da pohvalim sve učesnike za nastavak izgradnje spomenika u Puračiću, prvenstveno radi onih zbog kojih se spomenici grade i ruše. Ovom prilikom ne treba se osvrtati na idejni projekat novog spomenika, njegovo značenje i nelegalno rušenje starog.

Drago nam je da Općinska administracija prati rad i objave Naše stranke te nam nada da će sa novim nastavkom radova spomenik biti završen u roku od 30 dana, iako je davno izašlo iz zakonskih okvira. Za ovakvo probijanje rokova predviđene su kazne, ali o tome nema ni govora.

Kašnjenje sa završetkom radova vlasti u Lukavcu i odgovara, što je u skladu s drevnom poslovicom koja kaže da se neke stvari najbrže rade polako.

Naime, u izbornoj godini spomen obilježje poginulim borcima iz posljednjeg i Drugog svjetskog rata poslužit će za manipulaciju emocijama birača. Ipak, za razliku od nekih prethodnih godina, birači na takve predizborne kampanje sve manje nasjedaju.

Da je rok probijen iz neopravdanih razloga svjedoči i činjenica da su vremenski uslovi bili idealni za gradnju.

–Ono što je za pohvalu jest da je nakon reagiranja Naše stranke postavljena obavezna tabla sa gotovo svim elementima o građevini, ali i kakva-takva ograda te je smanjena nesigurnost učesnika u saobraćaju.

Kao društveno-aktivan član zajednice nastavit ću pratiti ovu, ali i sve ostale aktivnosti koje su vezane za dobrobit građana općine Lukavac.