Svježe vijesti:

Besplatni seminar za poduzetnike u Lukavcu : Izvoz u Njemačku - prilike i izazovi


22.februara možete prisustvovati besplatnom seminaru za poduzetnike koji će se održati na lokaciji Hotel Lukavac u 17:00 sati. 

Njemačka je sa bruto domaćim proizvodom od blizu 4 biliona dolara 4. po veličini ekonomija u svijetu. Geografska blizina Bosne i Hercegovine ovom velikom tržištu pruža mnogobrojne mogućnosti.

Cilj ovog besplatnog seminara je da pruži praktične savjete bosanskohercegovačkim poduzetnicima o ulasku na njemačko tržište. Učesnici će saznati koje formalne i neformalne uslove treba da ispunjavaju kako bi uspješno plasirali svoje proizvode i usluge u Njemačkoj.

Jedan dio predavanja će se osvrnuti na mentalitet i način poslovanja njemačkih privrednika te će se razgovarati o prvim koracima koje je potrebno poduzeti za početak poslovanja sa Njemačkom.

Ovaj je prvi u nizu seminar na temu izvoza u Njemačku. Naredni su planirani u Tuzli, Kalesiji, Gračanici, Brčkom, Banja Luci, Mostaru, Bugojnom,Bihaću i Doboju. Pratite našu stranicu za više informacija.

Prijavite se klikom OVDJEAdela Kadirić je rođena u Tuzli. Od 1995. god. je nastanjena u Njemačkoj gdje je završila fakultet ekonomskih nauka. Još za vrijeme studija je stekla radno iskustvo na raznim internacionalni sajmovima kao i u Njemačkoj trgovinskoj komori u Sarajevu. Po završetku fakulteta radi za nekoliko internacionalnih kompanija kao predstavnik za njemačko govorno područje. 2013. godine osniva svoju prvu firmu u Njemačkoj, a 2016. godine slijedi osnivanje platforme “Kudćeš.ba” u Bosni i Hercegovini.