Svježe vijesti:

Video/Foto/Oko 15 hiljada građana slavilo Novu godinu na Trgu Slobode u Tuzli, nije zabilježen nijedan incident, smještani kapaciteti bili popunjeni

Rekordan broj građana i turista, njih oko 15 hiljada, prisustvovao je javnom dočeku Nove godine na Trgu Slobode koji je organizovao Grad Tuzla i Turistička zajednica Tuzla. Nije zabilježen nijedan incident,  dok su svi  smještajni kapaciteti u gradu bili gotovo u potpunosti popunjeni.


Imamović: ‘Zahvalio bih se svim građanima Tuzle i gostima’

˝Ovo je do sada bio najbolje organioziran javni doček Nove godine u Tuzli.Hoteli su bili popunjeni preko 95 posto, kao i privatni smještajni kapaciteti. Mi znamo da je Tuzla najatraktivnija ljetna turistička destinacija, ali pokazala je da može biti i zimska turistička destinacija. Bilo je mnogo turista i gostiju u Tuzli. Zahvalio bih se svim građanima Tuzle i gostima. Građani Tuzle su pokazali moć svoje tolerancije. Doček Nove godine finansiran je iz sredstvasva Turističke zajednice  Zahvalio bih se cijelom Organizacionom odboru, službenicima policije, Hitne pomoći DZ Tuzla, vatrogascima,  te  javnim preduzećima grada na dobroj organizaciji I obavljlenom poslu¨, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.Jašarević: ‘Nije zabilježen nijedan incident’

Prema procjeni Ministarstva unutrašnjih poslova TK, na javnom dočeku Nove godine na Trgu slobode je prisustvovalo više  od 10 hiljada građana. ˝Manifestacije su protekle bez incidenata. Poduzeli smo niz preventivnih mjera i aktivnosti kako bi se građani koji su namjeravali doći osjećali sigurno. Zahvaljujem se građanima koji su pokazali visok nivo odgovornosti. Nismo zabilježili nijedan incident“, rekao je komandir Policijske stanice Centar PU Tuzla Fuad Jašarević.


Foto: TIP.ba

Dr Kuluglija: ‘Nismo imali nijednu intervenciju na terenu’

˝Moramo se pohvaliti da nismo imali nijednu intervenciju na terenu. U samom službi broj intervencija je bio uobičajan kao da se radilo o jednom običnom danu. Razlog tome je sigurno dobra priprema i organizacija˝, istakla je  načelnica Službe hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla dr Lejla Kuluglija.


Foto: TIP.ba

Jahić: ‘Ispunili smo očekivanja…’

Direktor Turističke zajednice Grada Tuzla Edin Jahić nije krio svoje zadovoljstvo nakon uspješno odrađenog posla. ˝Zaista smo zadovoljni urađenim poslom i što je sve prošlo u najboljem redu i miru. Posjećenost je bila velika i ispunjena su naša očekivanja. Po nekim projekcijama bilo je oko 15 hiljada ljudi na Trgu slobode. Važno je istaknuti  da je ovo prvi javni doček  Nove godine koji je u potpunosti finansiran iz budžeta Turističke zajednice Tuzla. Nijedan fening iz Budžeta grada nije utrošen. Zajedno sa ‘Zimskim gradom’, ‘Zimskom čarolijom’, organizacijom Dječije Nove godine i javnim dočekom Nove godine na Trgu slobode idemo u smjeru da Tuzla postane regionalni turistički centar u zimskom periodu˝, naglasio je Jahić.


Foto: TIP.ba

Podsjećamo, građane Tuzle i goste su u najluđoj noći zabavljali tuzlanska grupa Divan, kao zvijezde večerni nastupila je popularna grupa Van Gogh, a nakon njih kantautor Al Dino.(TIP/Autorica: Belma Brigić)