Svježe vijesti:

Sud je odlučio da Ljubo i Bekrija nisu krivi za smrt Dženana Memića


Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas je izreklo, po drugi put, prvostepenu presudu u slučaju smrti Dženana Memića, a kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za saobraćajnu nesreću kada je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić, javila je reporterka N1 Adisa Imamović.Ljubo i Bekrija Seferović su pred Kantonalnim Sudom u Sarajevo oslobođeni svih optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić, javlja reporterka N1 Adisa Imamović.

Sud je prihvatio vještačenje ekspertskog tima iz Banjaluke koji je utvrdio da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći i po drugi put odbacio optužbe na račun Seferovića.

Tužilaštvo KS najavilo je žalbu na ovu odluku Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, oni su u prvostepenom presudom oslobođeni za to krivično djelo. Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Tužilaštvo tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići. Oni se terete da su izazvali saobraćajnu nesreću i da povrijeđenom nisu pomogli to jeste da su pobjegli sa mjesta nesreće.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu u Sarajevu u petak je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

Prije završnih riječi, obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke.

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Marković je svjedočio kako povrede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i motornog vozila.

Tokom dana više informacija u informativnim emisijama N1 televizije.

N1