Svježe vijesti:

Radovi na područnoj školi u Devetaku u završnoj su fazi


Nakon što su Vlade Tuzlanskog kantona i Federacije BiH podržale izgradnju Područne škole u Devetaku, radovi na ovom objektu polako ulaze u završnu fazu.

Čast je i veliko zadovoljstvo biti dio tima koji je u punom kapacitetu podržao ovaj projekat, a nove, moderno opremljene učionice uskoro će biti spremne za učenike ove škole.

Obrazovanje je poseban životni segment, od koga zavisi uspjeh i budućnost svih nas, a generacijama koje dolaze moramo "nauku" staviti na prvo mjesto. Prije toga im je naravno potrebno obezbijediti uslove za nesmetan rad. Svakako da ćemo i u narednom periodu pratiti radove na ovom objektu, te ga dodatno poboljšavati i adaptirati.

Posebno raduje da je izvođač radova lukavačka, poljička firma koja je za nešto više od mjesec dana, ekspresno i uspješno, uradila veliki posao od "golih" temelja do samog krova, uključujući i ploču za fiskulturnu salu, istakli su iz OO SDA Lukavac.

Inicijativi pokrenutoj od strane Fahrudina Skopljaka, također se pridružila mještanka Devetaka, zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona gospođa Mirela Memić, te su za odobravanje sredstava za ovu namjenu glasali i zastupnici SDP-a.