Svježe vijesti:

Nakon saopštenja SDP-a održan sastanak o rješenju vodosnabdijevanja MZ Puračić

Foto:SodaLive

Nakon saopštenja OO SDP Lukavac, vezanog za problem vodosnabdjevanje u MZ Puračić te potrebe za sazivanje tematske sjednice OV Lukavac u cilju iznalaženja rješenja za isti,ukoliko se problem ne počne rješavati, ipak je došlo do pozitivnog pomaka.


Sinoć je na inicijativu predsjednika MZ Puračić, Admira Turkića, održan je sastanak sa direktorom JP Rad Lukavac Nehrudinom Osmićem, a na temu problema sa vodosnabdijevanjem ove Mjesne zajednice.

Na sastanku su prisustvovali još Mihad Sakić, zamjenik predsjednika Vijeća MZ, Dženana Teufiković i sekretar Vijeća MZ Mirza Dugonjić. Sastanak je zakazan s ciljem da se građani putem svojih političkih predstavnika u MZ informišu o mogućnostima rješavanja ovog problema u narednih sedam dana.

Direktor Osmić je potvrdio dogovore između predsjednika MZ i JP Rad sa predstavnicima kompanije GiKIL, na način da će JP Rad uplatiti dio obabeze prema GiKIL-u koji će ova sredstva iskoristiti za nabavku odgovarajuće opreme za nesmetanu distribuciju prema JP Rad, a samim ti i kontinuirano vodosnabdijevanje Puračića.